Asociaţia UMANIA-Forumul pentru Fuziune Socială anunţă lansarea proiectului Every You and Every Me in Our World

Gallery

În perioada ianuarie-august 2014, Asociaţia UMANIA-FFS din Rădăuţi, în parteneriat cu Asociaţia Youth Club Active din Tallinn, Estonia va implementa proiectul Every Me and Every You in Our World, finanţat cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul Tineret în Acţiune, Acţiunea 1 Tineri pentru Europa, Sub-Acţiunea 1.1 Schimburi de tineri, gestionat şi monitorizat de către Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP).

Scopul proiectului este să promoveze cetățenia europeană, diversitatea și cooperarea în rândul a 32 de tineri cu vârste cuprinse între 15 și 25 ani din două țări europene, prin crearea unui schimb intercultural de tineri.

Tinerii vor avea ocazia de a se cunoaşte pe ei înşişi și rădăcinile lor mai bine, învățând totodată să trăiască într-un mediu multicultural. Ei îşi vor cunoaşte reciproc obiceiurile, tradițiile și cultura cu scopul de a crește încrederea în sine și spiritul de inițiativă. Crearea “spațiului” pentru descoperirea propriei identităţi și pentru dezvoltarea imaginii de sine sunt puncte esenţiale ale proiectului. Totodată, participanții vor avea șansa de a se cunoaște pe sine în relație cu ceilalţi și de a-şi forma propriile impresii, înlăturând prejudecățile și stereotipurile despre ei înșiși și alte culturi.

Tinerii vor dezvolta competențe multiculturale, abilități sociale și organizaționale prin participarea activă la activitățile proiectului: workshopuri despre prejudecăți și discriminare, atelier de photovoice, învățând mai multe despre Programul Tineret în Acțiune, dezvoltând planuri pentru noi proiecte ş.a. Ei vor organiza o activitate publică în parcul central din Rădăuţi şi vor promova diversitatea și cetăţenia europeană prin diferite metode de educație non-formală: teatru forum, photovoice, prezentarea unei lăzi de zestre interculturale și planuri de acțiune pentru alte proiecte TiA.

Activitatea principală se va desfăşura la Suceviţa, în perioada 22-29 iunie 2014. Pe parcursul celor opt zile, participanţii vor merge şi în excursii, vor întâlni familii locale, vor organiza seri tematice etc.

Printre altele, ne-am propus să sprijinim formarea unei atitudini pozitive a grupului ţintă în ceea ce privește importanța implicării active în societate. Proiectul va fi un laborator de dezvoltare personală, de creaţie şi experimentare, care să ofere tinerilor voluntari opţiuni atrăgătoare de implicare în viaţa civică, în medii nonformale, cu instrumente specifice educaţiei nonformale.

Produse finale ale proiectului: filmuleţe, fotografii, testimoniale ale tinerilor, afişe, broşuri în care sunt prezentate rezultatele şi activităţile proiectului, planul a 4 idei de noi proiecte marca TiA dezvoltate şi prezentate în broşura ce va fi diseminată atât în mediul on-line cât şi în format print, un târg local al tânărului european, evenimente de diseminare şi valorizare în cele două comunităţi.

Proiectul va fi vizibil pe grupuri de tineret naţionale şi locale, facebook, în media locală, atât în România cât şi în Estonia.

Parteneri locali: Colegiul Naţional Eudoxiu Hurmuzachi, Săptămânalul de Rădăuţi

Pentru mai multe informaţii nu ezitaţi să ne contactaţi prin e-mail: umania.ffs@gmail.com, persoană de contact: Ioana-Delia Rusu, coordonator proiect.

“Acest proiect este finanţat cu susţinere din partea Comisiei Europene. Această publicaţie (comunicare) reflectă doar vederile autorului, iar Comisia sau Agenţia Naţională nu pot fi făcute responsabile pentru utilizarea informaţiei pe care o conţine”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s